Vakantiehuis in Gelderland
20110208_69.JPG
20110208_20.JPG
20150510_1357442
tm20april20201020672
incl.20hangmat2C20exl.20kinderen.JPG
20110208_13

rust & ruimte

Reserveren of informatie?


Reserveren?
Zend het boekingsformulier
naar hetboshuis@hotmail.com en u ontvangt een bevestiging, inventarislijst,
de huisregels en
een routebeschrijving


Meer informatie?
hetboshuis@hotmail.com (0031) 06 2727 8826


of via het contactformulier


Review

Blog Waarheen met Vakantie

De Achterhoek is een heel bijzondere streek. Er is het prachtige landschap, zoals de bossen en de weilanden met her en der verscholen romantische boerderijen. Maar niet alleen de natuur biedt veel, ook de steden Lochem, Zutphen en Deventer zijn een bezoek meer dan waard. En bijvoorbeeld het lieflijke dorpje Almen, met een van de heerlijke huisrestaurants Da Nonna Pippina.


En wist u bijvoorbeeld dat in de Adventstijd het beroemde midwinterhoornblazen plaatsvindt?


Kortom, laat u verrassen door de Achterhoek in het algemeen en het Boshuisje in het bijzonder!


Informatie over de streek, uitjes, tochten en evenementen:
VVV Lochem
www.Achterhoek.nl
www.geldersestreken.nl


Op de hoogte blijven via de social media over de Achterhoek?


Hyves


Facebook


Twitter


Youtube


Achterhoekse bijlage in het NRC, klik hier.


Enkele wandel-, fiets- en autoroutes rondom het Boshuisje


De Gorsselse Heide


Een prachtig natte-heidenatuurgebied.
www.markegorsselseheide.nl


Wandelroute Het Groote Veld ( 8 km)

Het Groote Veld is een natuurpark van natuurmonumenten. Deze wandelroute via routebordjes start op ons park De Witte Berken en voert u langs een deel van de bekende Groote Veld route die 15,5 km lang is. U komt o.a. langs het golfterrein van de Lochemse Golf en Country Club 'de Graafschap'.


Wandelroute De Zandhaas ( 8 km)
Deze route loopt achter het Boshuisje langs. Volg de routebordjes.


Stadswandeling Hofjes in Zuphen

Klik hier voor een prachtige stadswandeling langs de mooiste plekjes van Zutphen, met historische uitleg.


Blote voetenpad Engbergen
Engbergen is een paradijs voor kinderen; zij kunnen hier spelen, klimmen, glijden, spetteren en de natuur ontdekken. Er ligt een mooi en avontuurlijk Blotevoetenpad van ongeveer anderhalve kilometer lang. Je loopt op je blote voeten over verschillende ondergronden, zoals zand, grind, gras, mos en houtsnippers en zelfs een klein stukje door het water. Start je ontdekkingstocht vanaf de top van Natuur en Recreatiegebied Engbergen tussen Gendringen en Voorst bovenop de rivierduin. Volg het pad en je komt onderaan bij de rivier de Oude IJssel uit. Breng ook een bezoekje aan het sfeervolle openluchttheater, dat verscholen ligt in het bos. Of de kinderboerderij of de bijenstal.
klik hier voor meer informatie.


Netwerk fietsknooppunten

Het overzicht van fietsknooppunten is een uiterst handig systeem van routebewijzering: de gebruiker hoeft namelijk slechts nummers van knooppunten te kiezen en de tussenliggende afstanden in de gaten te houden om zo z'n eigen routes samen te stellen. De Achterhoekkaart (verkrijgbaar bij VVV Lochem of via www.achterhoek.nl) is een perfect hulpmiddel bij het plannen van fietstochten. Al de knooppunten en hun onderlinge afstanden worden minutieus op de kaart vermeld.


Asperge-lunch-fietsarrangement

Iedere dag in het aspergeseizoen tot eind juni, heeft VVV Lochem in samenwerking met aspergeboerderij Ten Broeke en restaurant Stegeman, beide in Laren, een ruim 5 uur durend asperge-arrangement samengesteld.
Middels een prachtige route fietst u vanaf VVV Lochem, Markt 2, naar de aspergeboerderij alwaar u een rondleiding krijgt. Vervolgens vertrekt u weer per fiets en vervolgt u de tocht. Onderweg gebruikt u de aspergelunch bij restaurant Stegeman. Uw fietstocht eindigt weer bij het vertrekpunt.


Dit heerlijke arrangement kost € 24,= per persoon incl. bezoek aspergeboerderij, lunch en fietsroute. Fiets zelf regelen.


Informatie en reserveren: VVV Lochem, tel. 0573 –25 18 980573 –25 18 98 of www.eigenzinniglochem.nl


Wandelroute De Paaschbergroute ( 10 km)
Deze wandeling is een manier om op ontspannen wijze de geschiedenis en geologie van de streek te ontdekken.


Op zoek naar de schat
www.geocachenindeachterhoek.nl
Geweldig om met kinderen tijdens het wandelen een verborgen schat te zoeken in de omringende bossen.


Stadswandeling Lochem
Onder leiding van een gids Lochem ontdekken, dat kan! Iedere dinsdag in het seizoen en herfstvakantie kunt u een stadswandeling maken.
Inschrijvingen via VVV Lochem.
Meer informatie: VVV Lochem, Tramstraat 4, LOCHEM 0573 2518980573 251898
info@vvvlochem.nl, www.vvvlochem.nl


Fietstocht Erve Brooks( 20 km)
Deze fietstocht eindigt in Gelselaar, waar u de pannenkoek- en speelboerderij Erve Brooks kunt bezoeken.
www.vvvlochem.nl


Fietstocht De Witte Wieven ( 1,5 a 2 uur)
Deze route gaat door bos en langs weilanden. U komt uit bij uitspanning De Witte Wieven in Zwiep. Dit is een leuke plek voor kinderen (speeltuintje, dieren, heksen). Ook is de Zwiepse molen een bezoek waard. Op de terugreis kunt u een stop maken op een terrasje in het altijd gezellige Lochem.
www.vvvlochem.nl


Lochems fietsrondje met High Tea
De route is uitgezet door middel van fietsknooppunten en is ongeveer 20 km. Je start bij VVV Lochem en fietst naar hotel- B&B de Vijverhof, gelegen aan een schilderachtige vijver, voor een kop koffie of thee met een Lochems rondje, daarna vervolg je de fietstocht voor een afwisselende route door het prachtige coulissenlandschap richting Zwiep en Barchem. Ter afsluiting een heerlijke high tea bij Semmelink Koffie op de sfeervolle Markt in hartje Lochem.
VVV-ANWB Lochem, Tramstraat 4, LOCHEM 0573 2518980573 251898, info@vvvlochem.nl
€ 17,50, Exclusief fietshuur. Gehele jaar dinsdag tot en met zaterdag: 13:00 uur


Fietstocht
Iedere donderdagmiddag start de heer Bos een fioetstocht door de prachtige omgeving van Lochem.
Start 13.30 uur, Kleine Markt, Lochem tel 0573 2531100573 253110.


A.T.B. route De Graafschap
Voor de enthousiaste ATB-er is er een route van maar liefst 90 km (met verkortingslussen) voorzien van routebordjes. Deze route, die achter het Boshuisje loopt, voert u langs de plaatsen Lochem, Gorssel, Vorden, Ruurlo en Borculo.
www.vvvlochem.nl


Autoroute ( 82 km)
U komt langs Vorden, landgoed Den Bramel, Laren (kasteel Verwolde), Gelselaar (kasteel Warmelo), Erve Brooks (Saksische boerderij), Geesteren (droogbloemenkwekerij) en Zwiep (Witte Wieven).
www.vvvlochem.nl


Op stap met de Tuk Tuk
www.tuktukachterhoek.nl


Solextocht door de gemeente Lochem.


Wat is er leuker dan op de solex de omgeving verkennen? Reserveer bij Unieke Uitjes een solex (€ 33,-) en ontdek! Dagelijks mogelijk om 10.30 en 14.00 uur. Reserveren verplicht op: 06-299787806-2997878 / info@uniekeuitjes.nl
www.UniekeUitjes.nl, Deventerweg 56B, LAREN
Gehele jaar. ma-zo: 10:30 - 13:00 en 14:00 - 16:30 uur


Wandelroute langs fotogenieke plekken Doesburg
De Hanzestad Doesburg staat bekend om tal van fotogenieke plekken. Van pittoreske straatjes tot unieke gebouwen en vele kunstwerken. Speciaal voor liefhebbers van fotograferen heeft regiocoördinator Niels Weijers een fotoroute gecreëerd. Een wandelroute van ca. twee kilometer brengt de bezoekers op twaalf fotogenieke locaties in de historische binnenstad. Bezoekers kunnen hun eigen foto’s delen of die van andere fotograven bekijken via de hashtags #bezoekdoesburg en #fotoroutedoesburg op Instagram.
https://www.bezoek-doesburg.nl/deals/2351691449/fotoroute-doesburg?utm_medium=email


De St. Gudulakerk in Lochem


De 56 meter hoge kerktoren van de Grote Kerk in Lochem is via een wenteltrap te beklimmen. Het beklimmen van de 172 treden wordt beloond met een prachtig uitzicht over het historisch stadshart van Lochem en de verre omgeving.


De St. Gudulakerk is de bekendste eyecatcher van Lochem. De toren is niet alleen goed zichtbaar in de stad, maar laat ook van zich horen. De Lochemse Beiaard is één van de mooiste van ons land. Deze is geschikt voor alle soorten muziek, hiervoor speciaal gecomponeerd.KIDS
Speelparadijs Megapret


Megapret in Lievelde is de leukste speeltuin van Gelderland. Het speelparadijs is de plek waar kinderen de hele dag kunnen vertoeven. Van een binnenspeeltuin tot een buitenspeeltuin, van midgetgolf tot een waterspeeltuin


De Waarbeek


De Waarbeek, Hengelo, is een speelpark voor jongere kinderen met talloze attracties voor een heel dag plezier.


www.kidsgeluk.nl


Op deze pagina nemen onze dierenvrienden Lodewijk, Oehoe, Constantia, IJsbrand en Aaltje je mee op reis langs de attracties en kinderroutes in de Achterhoek.


Oostenrijks modelspoorpanorama, Aalten


Champignongkwekerij Koenders, Beek


Klompenfabriek, Beltrum


Stoommachine op het dorpsplein van Beltrum.
Gooi er een euro in en hij gaat werken.


Het land van Jan Klaassen, Braamt


Kabelwaterskibaan Stroombroek, Braamt


Struisvogelboerderij, Didam


Mosterdfabriek en de Gildefabriek, Doesburg


Laser Guest, Doetinchem


Karting adventure, Eefde


Museumboerderij De Ölle Tied
Museumboerderij De Ölle Tied in Holten was vroeger een gewone boerderij. Je kunt oude machine, handgereedschappen en andere gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden bekijken. Ook is er een collectie antieke huishoudelijke apparaten en spullen en meubilair. De vermaarde poppencollectie heeft wel 600 poppen.


Theekoepeltje van Staring
Aan de oevers van riviertje de Berkel, op het prachtige terrein van Landgoed Velhorst (Natuurmonumenten) bij Lochem staat het mooi gerestaureerde Staringkoepeltje. De theekoepel is alleen te bereiken via een voetveer. Met een touw trek je jezelf op het kleine pontje over het water naar de overkant: de plek waar de koepel staat. Binnen is een kleine tentoonstelling over het verleden van de theekoepel.
Theekoepeltje van Staring, Dochterenseweg, 7241 TD LOCHEM


Wandelen met een ezel, Almen
In de prachtige omgeving van Almen kan er gewandeld worden met één of meerdere ezels.Er zijn twee routes van ongeveer 5km. In ezeltempo duurt een tocht 2,5 uur. Kinderen tot 40 kg mogen op de ezel zitten. Voor onderweg gaat er iets lekker mee in de manden. Per tocht bent u minimaal met 2 volwassenen en bij meerdere ezels zorgt u voor één volwassene per ezel. Wandelen met een ezel is een leuke activiteit voor het gezin of een kinderfeestje.
Prijs €15,- per ezel en €3,- per persoon. Reserveren gewenst.
info: Wandelen met een ezel, Dorpsstraat 7, 0575431927
www.devetweide.nl


Wijndomein Besselinkschans
Heringsaweg 18
7137 PH Lievelde
www.wijndomeinbesselinkschans.nl


Midwinterhoornblazen
Van de eerste zondag van de advent (begin december) tot en met Driekoningen wordt overal in de Achterhoek en Twente de Midwinterhoorn geblazen. De midwinterhoorn is een oud blaasinstrument en lijkt het meeste op een alpenhoorn.
www.midwinterhoornblazen.nl


Open Tuin De Huzarenhof
De tuin biedt een veelzijdigheid aan bloemen, planten, struiken, vijvers en zelfs een kas met diverse groentes en kruiden.
Informatie: Huzarenlaan 2, JOPPE, 0575493051, info@huzarenhof.nl, www.huzarenhof.nl
€ 4,00, Incl. Koffie en thee. 11:00 - 17:00 uur


Zomerbridge
Bridgeclub Gezelligheid Troef organiseert wederom de zomerbridge drive. Dit op iedere donderdagmiddag in juni, juli en augustus om 13.30 uur. In een gemoedelijke vakantiesfeer worden er 6 ronden gespeeld en afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er 1 of 2 groepen. De kosten voor niet leden zijn € 2,-
Restaurant Bousema, Zutphenseweg 35 LOCHEM, 0573459808


Bakworkshop 'Bolussen en Heksencake'
Even lekker kneden,....en stoeien met deeg in de Witte Wievenbakkerij! Voor een gezellig familie-uitje, of met al je vrienden. Eerst wordt u ontvangen met een kopje koffie en een èchte Zwiepse Bolus. Dan krijgt u een schort en bakkersmuts, en kan het èchte werk beginnen. In de pauze, wanneer de bolussen in de oven zitten, is er tijd voor een drankje naar keuze. De zelf gebakte bolussen en heksencake mogen mee naar huis!
Informatie: De Witte Wieven, Zwiepseweg 155, LOCHEM
€ 16,50, 20:00 - 22:00 uur


Pronken met andermans veren
Na de koffie met wat lekkers gaat u zelf een middag valkenieren, wij nemen u mee in de wereld van de valkerij en onze roofvogels. De vogels worden aan u voorgesteld, u krijgt uitleg over de materialen, u leert de eeuwenoude handelingen uit de valkerij en natuurlijk gaat u zelf vliegen met diverse roofvogels. Er wordt afgesloten met het vliegen van een valk op de loer.
Informatie: Witte Wieven, Zwiepseweg 155, LOCHEM, 0573254440
info@valkerijschaap.nl, www.valkerijschaap.nl, 12:30 - 16:30 uur


Kerkopenstelling Almen
Deze kerk is geopend alle middagen op doordeweekse dagen van14.30 uur tot 16.30 uur. Er is dan iemand aanwezig om te vertellen over de activiteiten van de kerk. Zondags is er de eredienst om 10.00 uur. De kerk heeft al sinds de 12e eeuw een prominente plaats in het kleine dorpje Almen. Er is een kleine expositie ingericht over de historie van de kerk in het dorp Almen.
Extra activiteiten zijn er op de volgende dagen:
Elke donderdagavond 19.30 uur Avondgebed
Elke zaterdag 15.00 uur Inloopconcert
Elke zondag 10.00 uur Eredienst
Meer informatie: Protestantse Kerk , Dorpsstraat 8, ALMEN, 0575433774
rien.oltvoort@hetnet.nl, www.kerkvanalmen.nl
Een vrije gift wordt op prijs gesteld. 14:30 - 16:30 uur


Lochemse Kunstfactor

Genieten van kunst is het doel van de Stichting Lochemse Kunstfactor. Elke twee maanden exposeren acht tot tien kunstenaars bij de Kunstfactor. Zowel de gevorderde amateurs als de beroepskunstenaars, zowel binnen als buiten Lochem. Een bezoek aan de expositie is kosteloos. Ook zijn er diverse workshops op het gebied van kunst zoals schildercursussen en modeltekenen of workshops om te leren omgaan met bijzondere materialen zoals bijvoorbeeld powertex.


Lochemse Kunstfactor, Markt 3, 7241 AA, LOCHEM, 10:00 - 17:00 uur


Galerie De Blauwe Deur
Wisselende tentoonstellingen.
Bakkersteeg 2, ALMEN, 0575433447, www.blauwedeur.nl


Galerie 15A
Internationale exposities van hedendaagse abstracte nonfiguratieve Beelden.
Galgengoorweg 15, LOCHEM, 0575469458, info@15a.
donderdag tot en met zondag: 13:00 - 17:00 uur


Openstelling Gudula kerk Lochem
De St.Gudulakerk is genoemd naar de heilige Gudula. Zij werd in 652 geboren uit een adellijk Frankisch geslacht afkomstig uit het tegenwoordige Belgisch Henegouwen. Haar oorspronkelijke naam is Goedele. De St. Michielskathedraal te Brussel werd enige tijd naar haar vernoemd. Het is onduidelijk, waarom de kerk in Lochem als enige in de Graafschap en de Achterhoek haar naam draagt. Tijdens de zomermaanden is de Gudulakerk te bezichtigen.
Gudula Kerk Lochem, Markt 1, LOCHEM
Van 15 mei t/m zaterdag 14 september 2013
dinsdag: 12:00 - 15:00 uur woensdag: 10:00 - 16:00 uur
donderdag en vrijdag: 12:00 - 15:00 uur
zaterdag: 11:00 - 15:00 uur


Bioscoop - Cinemajestic Zutphen
Een bezoek aan de bioscoop Cinemajestic in Zutphen is een ware filmbelevenis. De bioscoop beschikt over de nieuwste technieken zoals 3D HFR films en 360 graden geluid, waardoor het lijkt alsof u zich middenin de film bevindt. Cinemajestic heeft regelmatig speciale avonden zoals een Girls Funnight, mannenavond, Kids Cine-magic, filmmarathons of ontbijtbios. Hiernaast kunt u GRATIS parkeren voor de deur!


Filmhuis De Keizer Deventer
Filmhuis De Keizer is de plek in Deventer waar films vertoond worden uit alle windstreken, voor een zo breed mogelijk publiek. We vertonen veel Europese films, maar er zijn ook films te zien uit alle andere werelddelen. Kwaliteit staat hierbij hoog in het vaandel. Filmhuis De Keizer vertoont actuele films, (voor)premières, klassiekers, jeugdfilms en speciale programma’s.


Bousema Cafe, zalencentrum en bowling
Een café-restaurant, party- en bowlingcentrum gelegen aan de voet van de Paaschberg. Bij ons kunt u terecht voor een gezellige avond in het café of een lekker hapje eten in ons restaurant.Markten


Almen

Mini-weekmarkt Almen, Een gezellige kleinschalige markt.
Dorpsstraat, ALMEN, di: 11:00 - 13:00 uur


Harfsen

Mini-weekmarkt Harfsen, Gezellige kleinschalige markt.

Lochemseweg, HARFSEN, di: 13:30 - 17:00 uur


Eefde

Mini-weekmarkt Eefde, Gezellige kleinschalige markt.

Schoolstraat, EEFDE, wo: 14:00 - 17:30 uur


Gorssel

Mini-weekmarkt Gorssel, Gezellige kleinschalige markt.

Hoofdstraat, GORSSEL, wo: 14:00 - 17:30 uur


Lochem

Weekmarkt, Gezellige warenmarkt, met een grote variëteit aan kramen.

Markt, LOCHEM, Wo: 08:30 - 12:30 uur


MINI - Biologische markt

Op de markt staat een biologische groenteboer, een bakker en een zuivelkraam.

Biologische markt, Markt 1, 7241 AA, LOCHEM, Za: 09:00 - 13:00 uur


Laren

Mini-weekmarkt Laren, Gezellige kleinschalige markt.

Huenderstraat, LAREN, do: 08:00 - 12:00 uur 9:00 - 13:00 uurDe Spelerij in Dieren is werkplaats, atelier en tentoonstellingsruimte van kunstenaar Jos Spanbroek.


De speelobjecten in het park zijn kunstwerken. Het park verandert dan ook steeds. Iedereen is welkom om de Spelerij te bezoeken, te beleven en te bewonderen.


De Strubbert
Kinder- en speelboerderij De Strubbert in Laren is een favoriete plek voor ook de allerkleinsten.
Tijdens feestdagen en met Sinterklaas worden speciale activiteiten georganiseerd. Erg leuke plek.


Geocachen
Geocachen is een moderne schattenjacht voor jong en oud. De regels zijn simpel en de kinderen zijn tijdens het wandelen lekker bezig en rennen vooruit naar de volgende schat. Het is een bijzondere manier van wandelen, waarbij je met behulp van je mobiele telefoon langs de mooiste en meest onverwachte plekjes komt. Je gaat telkens op zoek naar een schat, lopend over landgoederen, langs beekjes, door veengebieden of door historische stadjes. De schat, een klein kistje, wordt ook wel de cache genoemd. In elke cache zit een logboek waar je een bericht kunt achterlaten voor de schatzoekers die na jou komen. Meestal vind je ook een leuke gadget om mee te nemen en kun je zelf weer een schat achterlaten voor de volgende schatzoeker.


Er is een brochure verkrijgbaar (VVV) waarin 10 routes zijn opgenomen.


http://www.geocachenindeachterhoek.nl voor meer informatie.


Pronken met veren voor kinderen
Een echte valkenier worden in Lochem. Een middag tussen de roofvogels en uilen voor kinderen van 7-13 jaar. Alle vogels worden aan de kinderen voorgesteld. Er mogen vragen gesteld worden en zelfs de valkeniershandschoen ligt klaar. Durf jij?
Informatie: Valkerij Schaap, 0573 2544 400573 2544 40


Piratentocht met Woeste Willem

Op zoek naar de verborgen schat met Woeste Willem. Wie vindt het? Verkleed als piraat op avontuur met de Berkelzomp. Vooraf te reserveren via VVV Lochem.


VVV Lochem, Tramstraat 4, LOCHEM, www.vvvlochem.nl


€ 5,00, 15:30 - 17:00 uur


De Witte Wieven
Onder begeleiding van een gids naar de Witte Wievenkoele. Tijdens de tocht vertelt de gids bij kaarslicht het verhaal van de Witte Wieven. Zodra de rust van de Witte Wieven wordt verstoord, komen ze tevoorschijn.........
Informatie: De Witte Wieven, Zwiepseweg 155, 7241 PT Lochem.
www.dewittewieven.com Tel 0573 2518340573 251834


WATERUITJES


Berkelzomp- varen in Lochem
Met de Berkelzomp 'de Ente' kun je een mooie vaartocht maken over de Berkel. Je kan
kiezen voor een dagelijkse vaartocht van een uur (een echte piratentocht!), een 'moonlightvaart' op een zomeravond of je kan de boot afhuren voor je eigen groep.
Voor alle tochten geldt, vooraf reserveren bij VVV-ANWB Lochem.
Vertrekken om 14.00 uur. Er gaan ook vaarten om 11.00 uur en 15.30 uur bij voldoende deelname.
www.stichtingberkelzomp.nl
VVV Lochem, Tramstraat 4, LOCHEM


www.vvvlochem.nl
Volwassenen € 5,- Kinderen € 3,50


www.markant-outdoorcentrum.nl


www.hanzestedensloep.nl


www.stichtingberkelzomp.nl


www.zwembaddeberkel.nl


www.knapzakvaart.nl


www.recreatieschap.nl


www.kabelwaterskibaan.nl


www.fluisterboot-zutphen.nl


Paardrijden
Het afwisselende en rustgevende coulissenlandschap van de Achterhoek leent zich uitermate goed voor een prachtige ruitertocht. Hoog zittend op je paard of rijtuig over rustige wegen leiden die je leiden van dorp tot dorp. De uitgestrekte bossen hebben goed berijdbare zandwegen, met. Adembenemende vergezichten tussen het groene loof maken van iedere rit een afwisselende tocht.


www.shetlandboerderij.nl

Bezoek de Shetlandboerderij in Holten en verzorg een pony. Twee uur lang is de pony van jou en mag je hem verzorgen. Nadat hij helemaal schoon is, kan hij wel een ritje gebruiken dus klim maar op zijn rug! Op de speciale ponydagen mogen kinderen de pony's knuffelen, aaien, poetsen, zadelen en berijden.Meer paardenuitjes


www.bakker.nl


www.debergmenners.nl


www.achterhoektepaard.nl


www.paardentoerismebronckhorst.nl


www.huifkarcentrum.nl


www.belfjor.nl


www.ezelstal.com


RESTAURANTS


Wild eten in de Achterhoek


De wildrestaurants bevinden zich verspreid over de Achterhoek, zowel in de stad als op het platteland.Bij de restaurants staat culinair genieten voorop. Wat denkt u van een bitterballetje van het duivenboutje, in berkenbier gestoofd konijn met bloedworst en mirabellen? Of gebakken balkenbrij van wildzwijn? Een met kruidenkorst gebakken reebok rugfilet met ravioli van spitskool is ook niet te versmaden! Uiteraard wordt ook de gewone hazenpeper en een fazant met zuurkool geserveerd. Ieder restaurant heeft zijn eigen specialiteiten; slechts één punt is uniform: de door alle restau­rants gezamenlijk gekozen wildwijn.


Da Nonna Pippina
Ristorante Da Nonna Pippina in Almen is een Italiaanse pasta-eethuisje en tevens delicatessenwinkel.


Leuke bedrijfsuitjes
Hip Evenementen


Over onszelf

De verhuurinkomsten worden geïnvesteerd in vernieuwing, verfraaiing en onderhoud van het Boshuisje, zoals bijvoorbeeld de nieuwe keuken in 2016. En daardoor is de plek tot een paradijsje geworden.


Maar natuurlijk valt er altijd weer wat te verbeteren of te installeren. Bijvoorbeeld mooi loungemeubilair voor op het nieuwe terras of een fraai bad in de badkamer.


Kortom, uw verblijf is het Boshuisje waard!